Total Pageviews

Wednesday, March 14, 2018

Εσείς τι λέτε;


Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας…
Λόγω του επικαιρικού χαρακτήρα, θα ήθελα σήμερα να δώσω συνέχεια στο άρθρο μου της περασμένης εβδομάδας.
Και βέβαια αναφέρομαι στο Συλλαλητήριο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου έξω από το Ελληνικό Προξενείο που σκοπό είχε να δοθεί το μήνυμα στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να μην αναγνωρίσει τον όρο “Μακεδονία” στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων.
Το Συλλαλητήριο λοιπόν, κατά γενική ομολογία, πέτυχε τον στόχο του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην συμμετοχή των συμπάροικων, η οποία πάντως ήταν αθρόα.   (Συγκριτικά θεωρείται το μεγαλύτερο σε όγκο ομογενειακό συλλαλητήριο μετά της Αυστραλίας). Αναφέρομαι στην οργάνωση, στα μηνύματα, τα συνθήματα και στον παλμό των συμμετεχόντων.
Ήταν ένα συλλαλητήριο ειρηνικό αλλά και αποφασιστικό, με πρωταγωνιστές απλούς πολίτες που προσήλθαν κατά βάση με γνήσιες ανησυχίες και αγωνίες για την πατρίδα, για την εδαφική ακεραιότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Το “όνομα” υπήρξε για πολλούς η αφορμή για τη συμμετοχή τους σε αυτή την διαμαρτυρία για να εκφράσουν τον θυμό τους στο πολιτικό κατεστημένο και τα δεινά που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας. Το συλλαλητήριο σε καμία περίπτωση δεν είχε κομματικό χαρακτήρα, κάτι που δείχνει απόλυτη ωριμότητα.
Προβληματίζει η αποχή των “πρωτοβάθμιων” οργανισμών μας όπως της ΕΚΜΜ, αποκλειστική σχεδόν ενασχόληση της οποίας τα τελευταία χρόνια είναι η επισκευή και ανέγερση υψηλού κόστους ναών λατρείας, ανεξαρτήτως υποχρεώσεων και συνεπειών…
Για το τοπικό Κογκρέσο τα σχόλια περιττεύουν αφού εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη  ανυπαρξία. Όσο για την Παμμακεδονική, η οποία κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχε οργανώσει το συλλαλητήριο, όπως και σε άλλες πόλεις, αρκέστηκε σε ένα μήνυμα του προέδρου της που ανεγνώσθη μαζί με τα άλλα μηνύματα της ημέρας. Έστω…
Οι έντονες διαμαρτυρίες πάντως συνεχίζονται και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσουν έως ότου η ελληνική ηγεσία απορρίψει τη σύνθετη ονομασία.
Μαθαίνουμε ότι ενωμένη η Ομογένεια θα συμμετάσχει στη διαδήλωση της Νέας Υόρκης για την Μακεδονία αυτή την Κυριακή 18 Μαρτίου με διοργανωτές την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και το Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο. Μαθαίνουμε ακόμη ότι τελικά λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και η ΑΧΕΠΑ  - προς τιμήν της - θα δώσει κι αυτή μαζικά το παρών.
Εξ άλλου, στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος κάλεσε τους ιερείς και τους πιστούς να συμμετάσχουν. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΣ Νέας Υόρκης, το Συλλαλητήριο αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία από άποψη συμμετοχής…
Ας σταθούμε λοιπόν στα θετικά. Ας παραδειγματιστούμε από τις κινητοποιήσεως των ανά την υφήλιο ομογενειακών Οργανώσεων και ας αφήσουμε στην άκρη εγωισμούς και μικροπολιτικά. Η Ελλάδα μας ζει δύσκολες στιγμές και ως Έλληνες - πιστεύω - είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας ασκώντας την όποια επιρροή μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για την ιστορία, τον πολιτισμό, την θρησκεία,
την Ελλάδα μας…

No comments: