Total Pageviews

Tuesday, March 6, 2018

Εσείς τι λέτε;


Γιατί θα πάω στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία
Σκοπός των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία είναι να ενωθούν όλοι οι Έλληνες και φιλέλληνες και να δώσουν την απάντησή τους στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, ζητώντας να μην υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
Θεωρείται αναμφισβήτητη πλέον η διαπίστωση ότι τα μεγάλα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη την Αθήνα και αλλού στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Ως εκ τούτου, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, σε συνεργασία με τοπικούς οργανισμούς και άλλους φορείς, προχωρούν προς την αυτή κατεύθυνση.
Την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 το ΕΚΚ διοργανώνει συλλαλητήριο για την Μακεδονία έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόντρεαλ.
Βέβαια, για πολλούς το συλλαλητήριο είναι μία εξέγερση. Μια αντίδραση από έναν ταλαιπωρημένο λαό που νιώθει πως τον λεηλάτησαν, τον ταπεινώνουν και προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία του.
Είναι η έκφραση της αγωνίας και του φόβου να του πάρουν την Βόρεια Ελλάδα, την     κυριαρχία στο Αιγαίο, την Κύπρο… Είναι ένα STOP στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. 
Είναι ακόμη ένα ξέσπασμα του ελληνικού λαού ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας μας.
Η Ελλάδα ζει σε δύσκολους καιρούς. Οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτικά, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει φώς στο τέλος του τούνελ. Ο ελληνικός λαός σήμερα πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση, τις αμαρτίες και τις προδοσίες δεκαετιών.
Δυστυχώς, οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ούτε τη διάθεση είχαν αλλά ούτε και τη δυνατότητα να πουν όχι στους ξένους ότι κι αν τους ζήτησαν. Δεν χωρεί καμία πλέον αμφιβολία ότι οι τωρινοί βουλευτές (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) θα μπορούσαν κάλλιστα να πουλήσουν τους Έλληνες προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα και τον παχουλό “επιούσιο”.
Και όπως δείχνουν τα πράγματα, η μεγάλη πλειοψηφία της πολιτικής τάξης της χώρας έχει ήδη δώσει και το όνομα της Μακεδονίας και οτιδήποτε άλλο θέλουν να πάρουν από την πατρίδα μας. Τα διαβάζουμε, τα ακούμε και τα βλέπουμε καθημερινά...
Μέσα λοιπόν από τα μεγάλα συλλαλητήρια το καταπιεσμένο, ταπεινωμένο και ποδοπατημένο αίσθημα του ελληνικού λαού βρήκε τον τρόπο να ξεσπάσει μιας και το φιλότιμο, η ομοψυχία και η αποφασιστικότητα βρίσκονται βαθιά στο DNA των Ελλήνων.
Γι αυτούς τους λόγους λοιπόν και ανεξάρτητα από την επιτυχία και το αποτέλεσμα του αυριανού συλλαλητηρίου, θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή εκείνων που αγαπούν την πατρίδα και τη θέλουν ελεύθερη και ακέραια.
Θα πάω στο συλλαλητήριο γιατί τ’ αδέλφια μας στην Ελλάδα δεν έχουν πολλά περιθώρια να υποστούν μία ακόμα εθνική ήττα…
Θα πάω στο συλλαλητήριο γιατί αν δοθεί το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες υποχωρήσεις, στο Αιγαίο, τη Θράκη, την Κύπρο και ποιος ξέρει που αλλού ακόμα…
Θα πάω στο συλλαλητήριο επειδή είμαι βιολογικό παιδί της Κύπρου, του Αιγαίου και της Μακεδονίας...
Θα πάω ακόμη στο συλλαλητήριο επειδή οι παππούδες μου έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και τη λευτεριά…
Ζήτω η Μακεδονία
Ζήτω η Κύπρος
Ζήτω η Ελλάδα μας!

No comments: