Total Pageviews

Sunday, May 28, 2017

Εσείς τι λέτε;



Αντί να βογγάει ο γάιδαρος, βογγάει το σαμάρι!
Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις . Μετά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και υδάτινου χώρου μας, ακραίοι τουρκικοί κύκλοι και κάποιες “πατριωτικές” τουρκικές ιστοσελίδες διακινούν προκλητικά την “είδηση” επικείμενης μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί...
Πριν ημέρες είχε δημοσιευθεί ότι ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής σκόπευε να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά στις 2 Ιουνίου.
Τώρα, η φημολογία υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι σκοπεύουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί στις 29 Μαΐου 2017, επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Για να δούμε… Σε πρόσφατο άρθρο της ακροδεξιάς φυλλάδας Yeni Çağ (Νέα Εποχή) με τίτλο “Η εξόρμηση της Αγίας Σοφίας”, ο αρθρογράφος αναφέρει επικαλούμενος “αξιόπιστες πηγές του σαραγιού”, ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας έχει επανέλθει στους σχεδιασμούς  ως απάντηση στη “συμμαχία των σταυροφόρων”.
 Όπως προσθέτει, “γίνονται προσεκτικοί υπολογισμοί για τη χρονική συγκυρία” κατά την οποία θα εκδηλωθεί αυτή η “εξόρμηση”, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι δεν πρέπει να εκπλαγεί η τουρκική κοινή γνώμη εάν συντόμως ξεκινήσουν στα φιλοκυβερνητικά Μέσα συζητήσεις περί της “πλαστής” υπογραφής του Ατατούρκ στο διάταγμα που μετέτρεψε την Αγία Σοφία από τέμενος σε μουσείο...
Να σημειωθεί ότι αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου ξεκινά η περίοδος της μουσουλμανικής νηστείας (ραμαζάνι) και οι δύο επέτειοι, της άλωσης και της πρώτης προσευχής του πορθητή εντάσσονται σε αυτήν και ότι πέρυσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Diyanet (Το ίδρυμα Ντιγιανέτ είναι κάτι σαν υπουργείο μουσουλμανικών θρησκευτικών) είχε προβάλει σειρά εκπομπών με καθημερινή ανάγνωση κεφαλαίων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας.
Εξ άλλου, σύμφωνα με μερίδα του τουρκικού τύπου, τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο αδύναμη φάση της, oπου τα προγράμματα λιτότητας έχουν γονατίσει τον ελληνικό λαό, είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσουν την ελληνική “προκλητικότητα” στο Αιγαίο και φυσικά να πάρουν πίσω τα… “τουρκικά” νησιά που κατέχουν “παράνομα” οι Έλληνες. Μάλιστα!
 Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ, επί 15 χρόνια η Ελλάδα είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εξοπλιστική κούρσα με τα F-16 και S-300, αλλά τώρα με τα μνημόνια τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα έχουν καταρρεύσει, ενώ ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία που τον κάνει ευάλωτο.
Τα δημοσιεύματα κάνουν ευρέως λόγο για την ψήφιση των νέων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο και τις διαδηλώσεις διαμαρτίας που έγιναν έξω από την ελληνική βουλή. Και καταλήγουν με την αυστηρή προειδοποίηση: Να σταματήσουμε τα …νταηλίκια μας στον Αιγαίο!
Τι να πει κανείς. Αντί να βογγάει ο γάιδαρος, βογγάει το σαμάρι!

No comments: