Total Pageviews

Monday, May 1, 2017

Εσείς τι λέτε;



Κανένα παιδί δεν πρέπει να πεινάει…

Αν γράφαμε πριν από λίγα χρόνια για υποσιτισμένα παιδιά στην Ελλάδα, κάποιοι θα μας χαρακτήριζαν υπερβολικούς. 
Κι όμως, στην Ελλάδα των μνημονίων, της βαθειάς οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εκατοντάδες παιδιά λιποθυμούν καθημερινά στις σχολικές αίθουσες επειδή πεινάνε…
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, τα νούμερα είναι δραματικά και αποκαλύπτουν το μέγεθος του οικονομικο-κοινωνικού προβλήματος στις ελληνικές οικογένειες.
Παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Ένα κουλούρι ή φρούτο, λίγο γάλα ή χυμό.
Τα άκρως απαραίτητα για την επιβίωση και την ανάπτυξη ενός παιδιού έχουν πλέον γίνει είδη πολυτελείας. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες ο ένας ή και οι δύο γονείς βρίσκονται χωρίς δουλειά...
Οι κοινωφελείς οργανισμοί για το παιδί υπολειτουργούν λόγω σοβαρής έλλειψης δωρητών μια και οι μέχρι πρότινος δωρητές σπανίζουν αφού παλεύουν οι ίδιοι να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η κρίση στην πατρίδα. Η απανταχού ομογένεια πάντως συνεχίζει τη συστηματική εκστρατεία με στόχο την ανακούφιση και ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.  
Παρόμοιο έργο ανέλαβε εδώ και μερικά χρόνια η “Μαγική Αποστολή” με σκοπό την συμπαράσταση των Παιδικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας. Με πρωτοβουλία της ακούραστης εμπνεύστριας κ. Βρισηίδας Μαύρου-Παιδούση και με δεκάδες φιλότιμους εθελοντές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, συνεχίζεται η δική μας εκστρατεία για την ενίσχυση των μεγάλων ιδρυμάτων που ασχολούνται με τα παιδιά.
Τα εν λόγω ιδρύματα φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά προσφέροντας, μεταξύ άλλων,   συσσίτια, περίθαλψη και πάνω απ’ όλα φροντίδα, θαλπωρή και προστασία σε καθημερινή βάση.
Καλούμαστε όλοι μας να τα ενισχύσουμε με κάποια τρόφιμα, είδη ρουχισμού, σχολικά είδη… Όσα μπορεί ο καθένας.
Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 η Επιτροπή Συμπαράστασης Παιδικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας “Magic Mission” σας προσκαλεί στη Μεγάλη Γιορτή της “Μακαρονάδας”, για τα παιδιά της πατρίδας μας.
Γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πεινάει…
 

No comments: