Total Pageviews

Sunday, August 30, 2015

Εσείς τι λέτε;


Καλαμάτα, η πιο ευτυχισμένη πόλη...

Η Καλαμάτα, ας μου επιτρέψουν οι απανταχού μη Μεσσήνιοι,  είναι το θέμα του σημερινού άρθρου αφού σε τούτη τη μαγευτική πόλη του νότου  αποφάσισα να περάσω το μεγαλύτερο μέρος των φετινών μου διακοπών... Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά γιατί πέρα από φυσική ομορφιά και "νεοκλασική" γοητεία, πεντακάθαρα νερά και ωραίες παραλίες, η Καλαμάτα είναι και κάτι άλλο: μια σύγχρονη μεσογειακή πόλη, που εύκολα μπορείς να τη γυρίσεις όλη με το ποδήλατό σου! Μια πόλη πανέμορφη, ιστορική και κυρίως ανθρώπινη "λουσμένη" από έντονη ηλιοφάνεια στην οποία το ένδοξο παρελθόν δίνει ραντεβού με το παρών και το μέλλον, σε έναν συνδυασμό που επιτρέπει στην Καλαμάτα να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται συνεχώς σε πείσμα της κρίσης...
Το κέντρο και η παραθαλάσσια οδός είναι γεμάτο με εντυπωσιακά νεοκλασικά του αρχοντικού παρελθόντος και ακόμη στις δύσκολες μέρες μας γνωρίζει εντυπωσιακή άνθηση του εμπορίου και της βιομηχανίας.
Στην Καλαμάτα σήμερα δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αρκετά και καλά μέρη για φαγητό ή διασκέδαση για κάθε γούστο, σε προσιτές τιμές, αλλά και πεντακάθαρα νερά στην απέραντη παραλία που βρίσκεται πολύ κοντά στην καρδιά της πόλης. Η χρυσαφί άμμος και τα πεντακάθαρα γαλανά νερά έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ λειτουργούν και πολλά beach bars που διαθέτουν ξαπλώστρες δωρεάν, απλά με την αγορά ενός καφέ... Μέχρι να πέσει ο ήλιος γίνεται πραγματικός συνωστισμός καθώς πάρα πολλοί Καλαματιανοί και επισκέπτες απολαμβάνουν το μπάνιο τους.
Στη διαμετρικά αντίθετη πλευρά από την παραλία βρίσκεται το λιμάνι της Καλαμάτας το οποίο αποτελεί διαχρονικά αιτία εμπορικής ανάπτυξης.
Ένα από τα πιο όμορφα μέρη για βόλτες στην Καλαμάτα είναι αναμφισβήτητα το ιστορικό κέντρο της πόλης με το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων που χτίστηκε το 1150 και ευλογήθηκε η επαναστατική σημεία στις 23 Μαρτίου 1821.
Η περιοχή της Βέργας, λίγο έξω από την πόλη, διαθέτει τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά - πραγματικές υπεραγορές που σου δίνουν παράλληλα μια εκπληκτική θέα της Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού κόλπου. Ομορφιές δεν θα βρεις μονάχα στην Καλαμάτα, αξίζει λοιπόν να βολτάρεις στις μικρές "γειτονιές" κατά μήκος της θάλασσας για σχεδόν 18 χιλιόμετρα.
Τέλος, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία θα βρεθούν αρκετοί καλλιτέχνες είτε για να τραγουδήσουν είτε για να παρουσιάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση. Για τον μήνα Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί, η θεατρική παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας", οι συναυλίες Γιάννης Κότσιρας &Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας και η αρχαία κωμωδία "Αχαρνής" του Αριστοφάνη.
Η φιλόξενη Καλαμάτα σας περιμένει και με τον νέο αυτοκινητόδρομο σε δυόμιση μόλις ώρες από την Αθήνα βρίσκεστε εδώ. Ελάτε και πιστέψτε με πως δεν θα το μετανιώσετε...

No comments: