Total Pageviews

Tuesday, August 26, 2014

Εσείς τι λέτε;



Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι...

Το "Χαμόγελο του Παιδιού", τον εθελοντικό Οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συμπαραστέκεται στα εγκαταλελειμμένα ελληνόπουλα, οι περισσότεροι από μας   τον γνωρίσαμε μέσα από τις ερανικές προσπάθειες και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης της κ. Βρισηίδας Μαύρου-Παιδούση.
Πριν από λίγες μέρες λοιπόν μας ήρθε μία αναπάντεχη είδηση που αφορά τον συγκεκριμένο  Οργανισμό και ομολογουμένως προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.  
Δωρεά - μαμούθ προς το "Χαμόγελο του Παιδιού" έκανε μετά θάνατον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Τιτάνια" ο οποίος είχε ακούσει ότι τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι έτσι αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στη διαθήκη του.
Ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, άφησε πριν λίγες εβδομάδες την τελευταία του πνοή και αν και ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια, ωστόσο ο γάμος με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών.
Για την ιστορία, η καταγωγή της οικογένειας ευεργετών Πεσμαζόγλου είναι από την Καππαδοκία στην οποία εγκαταστάθηκε η οικογένεια τον δέκατο έκτο αιώνα λόγω διώξεως των μελών της από τον σουλτάνο Μουσταφά τον Β', ο οποίος αποκεφάλισε τον γενάρχη της οικογένειας Γεώργιο Πεσμά, σύμβουλο εξ απορρήτων του σουλτάνου Αχμέτ του Β'. Αργότερα τα παιδιά του Γεωργίου Πεσμά μετέβησαν στην Αθήνα και ίδρυσαν την Τράπεζα "Πεσμαζόγλου και Υιοί" η οποία εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές Τράπεζες της εποχής. 
Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος λοιπόν, προς έκπληξη όλων, αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του (47%) κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.
Παράλληλα, άφησε ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στις ανιψιές του και σε συγγενείς αλλά επιθυμία του ήταν το ξενοδοχείο Τιτάνια να περάσει στο "Χαμόγελο του Παιδιού".
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, τον οποίο κατά καιρούς ακούτε στον Ραδιοσταθμό CFMB, περιχαρής επιβεβαίωσε τη μεγάλη δωρεά τονίζοντας ότι μόλις πρόσφατα γνωστοποιήθηκε στο "Χαμόγελο του Παιδιού" η είδηση και πως η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου. "Για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας", δήλωσε φανερά συγκινημένος.
Στις μέρες μας δύσκολα συναντάμε ανθρώπους με ευαισθησίες. Η ανθρωπιά χάνεται σιγά σιγά και σπάνια κάποιος θα ενδιαφερθεί για τον πλησίον του. Κι όμως, κάπου      υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι - έστω και μετρημένοι στα δάχτυλα - που μας εκπλήσσουν και μας συγκινούν με την ανθρωπιά τους...                                               Βρισηίδα, σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η αγάπη σου προς τα παιδιά και οι επίπονες προσπάθειες που καταβάλλεις βρήκαν την καλύτερη ανταπόκριση...

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης                                                                         michael.tellides@cfmbradio.com

No comments: