Total Pageviews

Saturday, January 11, 2014

Εσείς τι λέτε;


Προ "βλέψεις" 2014!

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις (δεν) είναι συμπτωματική...
Λαμπρά "ελπιδοφόρο" προδιαγράφεται για την παροικία μας το Νέον "Σωτήριον" έτος 2014, κατά το οποίο (με μπόλικη φαντασία) θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα.
Αμφιβάλλετε; Δώστε προσοχή στις φετινές προ "βλέψεις" της στήλης... 
Ο Γενάρης λοιπόν ήρθε να μας φέρει τον πολυπόθητο πρωτοχρονιάτικο μποναμά. Πέντε φρεσκοκολαρισμένα  εκατομμυριάκια κουβαλούν στους σάκους τους Πρόεδρος και Γενικός από την "ευημερούσα" Γή της Τρόικας. Και μαζί δώρο μία πενταετή παράταση της θητείας του Προξένου μας στο Μόντρεαλ... (Κι' ύστερα, κάποιες κακές γλώσσες λένε πως στην παροικία μας δεν επιτελείται έργο!)
"Φλεβάρης ,κουτσοφλέβαρος, έρχεται κούτσα κούτσα, γιομάτος προσφορές και Λούτσα". Οι μεσίτες μας ρετουσάρουν και μοσχοπουλούν τα "vrais bijoux"σχολειά μας για να συνεχιστεί (...άστεγο )το μεγαλείο της γενιάς μας...
Η παιδεία "παίζει" και η ερανική μαζεύει... "Πετραδάκι - πετραδάκι για τον μεγαλοπρεπή "Τιμιο  Παρθενώνα", έστω και τον ...επόμενο αιώνα!
Μολών λαβέ...Οι 300 του Λεωνίδα "πέφτουν" υπέρ Λακωνικής...λέσχης!
Μάρτης. Λύνονται, τα "υπαρξιακά" μας προβλήματα. Το Κογκρέσο (με τα εναπομείναντα μέλη) και τη "σοφία" της "παρέας" χαράσσει την νέα κατευθυντήρια γραμμή που θα το οδηγήσει αλάνθαστα στην οδό της αιωνίας αναπαύσεως!
25 Μαρτίου, ανοίγει ο φάκελος. Και ο Έλληνας της χρονιάς ... (Ποθείτε τον τίτλο;   πουλάτε αβέρτα πετραδάκια! )
"Μάρτης  γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης..." Τέλος προθεσμίας. Κλειδαμπαρώνουν Άγιες πόρτες και παράθυρα! Δώστε και σώστε... Νέα υπερπροσφορά στον προκαθήμενο. Two for One... Παναγίτσα + Ευαγγελισμός και... σίγουρος πλειστηριασμός! (Μεγάλη η χάρη σου Μεγαλώνυμη!)
Απρίλης, Πάσχα των ταγών και των... λαγών μελών!   
Μάης. Ζήσε Μάη μου να φας τρίφυλλη. Παν-κοινοτική λιτότητα.... Στις υπηρεσίες (!), στο προσωπικό στις ...αποφάσεις! Η μείζονος το ρίχνει στη βοσκή!    
Ιούνης. Έκτακτη πρόσληψη του Sherlock Holmes προς εντοπισμό υποψηφίων για τις κοινοτικές εκλογές!
Ιούνης. Ακύρωση των εκλογών και η παροικία... "Παγώνη!" (oups! συγνώμη, ορθογραφικό λάθος λόγω βλάβης διορθωτή...)  
Ιούλης - Αύγουστος, καλοκαιράκι. Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες! Άφαντοι κοινοτάρχες, κογκρεσάρχες και τα μπίλια (πάλι) απλήρωτα!
Σεπτέμβρης και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ασυνήθιστος ο "συνωστισμός" φέτος στους πάγκους! 
Οκτώβρης. "Που πάνε κείνα τα παιδιά της θύελλας και του Νοτιοβοριά που πέθαιναν για τα κοινοτικά, πού πάνε..."  Απομακρύνονται και οι τελευταίοι εναπομείναντες "νέοι" βολοντίερς. Την δόξαν πολλοί (δεινόσαυροι) εζήλεψαν!
Νοέμβρης. Οι επίπονες "προσπάθειες" του Κογκρέσου δικαιώνονται. Ο Οργανισμός ξαλαφρώνει από ένα μεγάλο βάρος. Παραιτείται και ο τελευταίος σύμβουλος! Από τούδε και στο εξής, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!
Δεκέμβρης. Καλήν εσπέραν άρχοντες
                   Στην παροικία τούτη των οραμάτων
                   Όπου η ηγεσία της συνέβαλε φιλότιμα
                   Εις το να πιάσουμε αισίως πάτον!

Εσείς τι λέτε;
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: