Total Pageviews

Friday, October 4, 2013

Εσείς τι λέτε;


Ψηφίζω  Ελληνικά ...
Πανσπερμία πολιτικών κομμάτων - κυρίως στο Μόντρεαλ και το Λαβάλ - για τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες κυριολεκτικά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο του Καναδά αλλά και παγκοσμίως, λόγω των σκανδάλων - και όχι μόνο - που υπήρξαν σε αυτές τις δύο μεγαλουπόλεις...
Στο Λαβάλ έχουμε βέβαια και τους περισσότερους έλληνες υποψήφιους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Το θέμα το οποίο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι επίδοξοι πολιτικοί είναι πρωτίστως να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των  ψηφοφόρων και γενικότερα των κατοίκων του Λαβάλ, οι οποίοι ναι μεν μέχρι τώρα ζούσαν σε μία πόλη που πήγαινε σχετικά καλά με αποθεματικό στα ταμεία της, όμως οι πολιτικές κεφαλές ακόμη διώκονται για διαφθορά παρόλο που δεν έχει αποδειχτεί τίποτα συγκεκριμένο στα δικαστήρια. Οπωσδήποτε όμως έχουν παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας που σημαίνει βέβαια κλονισμός εμπιστοσύνης.
Τόσοι πολιτικοί υποψήφιοι λοιπόν για τα δημοτικά πόστα πρώτη φορά στο Λαβάλ, που μέχρι πριν μερικούς μήνες, είχε ένα κόμμα το οποίο διοικούσε κυριολεκτικά χωρίς καμία σοβαρή αντιπολίτευση.
Υπάρχει όμως και ένας κίνδυνος σε αυτή την περίπτωση. Όποιοι εκλεγούν τη φορά αυτή θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους από ότι οι προηγούμενοι "διαφθορείς" και να διοικήσουν τον δήμο σωστά, κυρίως στα οικονομικά θέματα, διότι ας μη ξεχνάμε άλλες πόλεις (όπως για παράδειγμα το Dutroit των ΗΠΑ) να χτυπάνε κόκκινο και να λένε μοιρολατρικά "δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
Κάτι άλλο, που κατά τη γνώμη μου έχει ενδιαφέρον είναι πως μετά τις εκλογές θα φανεί που θα κατασταλάξει ο κόσμος και σε πιο κόμμα θα αποφασίσει να δώσει μία μεγαλύτερη ψήφο. Θα δούμε βέβαια και τις στατιστικές που θα δημοσιευθούν εν καιρώ.
Για μας τους έλληνες λίγο-πολύ είναι γνωστή η γραμμή μας. Θα πάμε, όπως το συνηθίζουμε στους υποψηφίους ελληνικής καταγωγής και θα τους υποστηρίξουμε. Είναι πάρα πολλοί αυτή τη φορά ,σε διαφορετικές περιοχές του Λαβάλ και σε όλα τα μεγάλα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί και διεκδικούν τη διοίκηση της δεύτερης μεγάλης πόλης. Το ίδιο βέβαια θα κάνουμε και στο Μόντρεαλ, το DDO και όπου αλλού κατεβαίνουν έλληνες.
Εγώ πάντως επιμένω να ψηφίζω Ελληνικά...

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com                   

 

No comments: