Total Pageviews

Thursday, August 29, 2013

Εσείς τι λέτε;


                               
               Το Στάδιο των "Θαυμάτων και των Τεράτων!"

Νέα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ σε βαθμό μάλιστα που οι Allouettes αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα παιχνίδια τους και να "παγώσουν" την φιλοξενία του Grey Cup το 2017.
Οι καθημερινοί έλεγχοι που γίνονται στις εγκαταστάσεις  κατέληξαν στο συμπέρασμα σοκ ότι η οροφή του Σταδίου έχει - ούτε λίγες ούτε πολλές - 2,729 ρωγμές(!) οι οποίες διαπιστώθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2012 και Μάιου 2013. Οι περισσότερες βέβαια έχουν πάχος μερικά εκατοστόμετρα ή χιλιοστόμετρα, όμως με τη συντήρηση να κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η φονική κατάρρευσή της στέγης είναι ζήτημα χρόνου. 
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχει ακόμη κατεδαφιστεί. Και έχω την εντύπωση πως με τρόπο μακάβριο η διοίκηση, που επιμένει να το κρατάει ζωντανό, θέλει πρώτα να δει μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες ανθρώπους να σκοτώνονται από κάποιο ατύχημα πριν αποφασίσει να το ισοπεδώσει.
Το πολυμερές με το οποίο είναι φτιαγμένη η οροφή του - κατά τα άλλα - "μεγαλοπρεπούς" Σταδίου μπορεί να σηκώσει μέχρι και 58 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό. Όμως, από τότε που εγκαταστάθηκε έχει χάσει 59% από την ικανότητά της να κρατάει τέτοιου είδους βάρος. Η τελευταία στέγη (προηγήθηκαν κάμποσες άλλες...) εγκαταστάθηκε ως γνωστόν το 1999 και την πληρώσαμε από τις τσεπούλες μας σε τιμή "προσφοράς" μόλις 33 εκατομμύρια δολάρια! Παρόλα αυτά τα προβλήματα συνεχίζονται και πολύ φοβάμαι πως θα δούμε κάποιο πολύνεκρο ατύχημα πριν οι ιθύνοντες του Δήμου Μόντρεαλ πάρουν τη σωστή απόφαση.
Τώρα θα μου πείτε εκλογές έρχονται και οι "προτεραιότητες" των διαδόχων εστιάζονται στην "αποκομιδή" ψήφων. Άλλωστε, τι σημασία έχουν μερικές εκατοντάδες ζωούλες φιλάθλων μπροστά στα αναρίθμητα (με το αζημίωτο!)"αναπτυξιακά" έργα και την "αποκατάσταση" της διαφάνειας που μας υπόσχονται οι λυμαίνοντες την καθέδραν!     
Πολύ απολαυστικό πάντως το debate των επίδοξων δημάρχων που μας παρέπεμψε στο "Καρναβάλι των Θαυμάτων και των Τεράτων" του φίλου-συνεργάτη Δημήτρη...

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: