Total Pageviews

Friday, June 28, 2013

Εσείς τι λέτε;


 
Χρόνια Πολλά Καναδά!

Για μας τους έλληνες που ζούμε στον Καναδά και με λύπη παρακολουθούμε τα προβλήματα της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό και διεθνή οικονομικό στίβο είναι προφανές ότι η δεύτερη πατρίδα μας τα πάει πολύ καλύτερα και συχνά ευλογούμε το χώμα που πατάμε για το σύστημα που έχει και το γεγονός ότι δεν έχουμε πέσει στα χάλια όχι μόνο της γενέτειρας αλλά ακόμη και της γειτονικής Αμερικής.
Μάλιστα, η στατιστική υπηρεσία του Καναδά πρόσφατα εξέδωσε έκθεση στην οποία αναφέρει ότι στις ΗΠΑ το ακαθάριστο προϊόν της χώρας έπεσε κατά 6% - που θεωρείται σημαντική ύφεση - ενώ στον Καναδά είχαμε μία ηπιότερη ύφεση της τάξης του 3,3% της μείωσης του εθνικού ακαθάριστου προϊόντος.
Το ποσοστό αυτό θεωρείται πολύ μικρότερο και από τις προηγούμενες οικονομικές κρίσεις που είχε περάσει ο Καναδάς το 1980 το 1982 και βέβαια το 1991.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει να χαιρόμαστε που ζούμε σε αυτήν την υπέροχη χώρα, μία χώρα η οποία και μετανάστες δέχεται ακόμη και ανοιχτή είναι σε όλες τις κουλτούρες. Επί πλέον εγγυάται περίθαλψη ιατροφαρμακευτική και εφαρμόζει ένα σύστημα πολιτικοοικονομικό το οποίο δεν είναι τέλειο όμως τουλάχιστον αντέχει στα διεθνή προβλήματα και στην διεθνή κρίση.
Θα πρέπει ακόμα να χαιρόμαστε που απολαμβάνουμε ασφάλεια, ηρεμία, ευκαιρίες εργασίας, τεράστιες δυνατότητες στον επιχειρηματικό τομέα και σίγουρα ένα υποδειγματικό αλλά και προσιτό εκπαιδευτικό σύστημα.
Χιλιάδες ελληνόπουλα της δεύτερης και τρίτης γενιάς κατέχουν σήμερα υψηλές θέσεις σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Ειδικά η παροικία μας μπορεί να καυχιέται για  τους αξιόλογους επιστήμονες, άξιους πολιτικούς  και επιτυχημένους επιχειρηματίες της.
Με αυτά τα δεδομένα δεν θεωρείται πλέον ασυνήθιστη η τάση πολλών νέων ελλήνων   να επιδιώκουν τα τελευταία χρόνια να μεταναστεύσουν στον Καναδά για να εξασφαλίσουν τακτική εργασία, μία σωστή εκπαίδευση και κατ επέκταση ένα λαμπρότερο μέλλον.
Και εάν μπορούσε να διαφοροποιηθεί η μεταναστευτική πολιτική του Κεμπέκ, σίγουρα θα βλέπαμε ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα προς την επαρχία μας...  
Τη Δευτέρα ο Καναδάς σβήνει τα 146 κεράκια του.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Καναδά. Να τα χιλιάσεις!

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης

 

No comments: