Total Pageviews

Wednesday, June 19, 2013

Εσείς τι λέτε;


 
 
Άγιος Ιωάννης Ένα σύμβολο εθνικισμού!

Τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει απ' όσα συμβαίνουν στο "ιδιαίτερο" έθνος μας. 
Καθημερινή ρουτίνα έχουν γίνει οι "αστυνομικές" παρεμβάσεις για παραβίαση των γλωσσικών κανόνων και όχι μόνο...
Η μανία των γκεστάπο ξέσπασε τελευταία σε δημόσιους χώρους ακόμη και στα ...γήπεδα!  
Παρ όλες τις επίμονες και πολυδάπανες "προσπάθειες" του Office québécois de la langue françaises, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν να προστατευτεί η γλώσσα όταν "εμπλουτίζεται" συνεχώς με νέες ασυνάρτητες λέξεις όπως "hambourgeois", "chiens chauds" κ.α. Και ακόμη, πως μπορεί να επιβιώσει ο οποιοσδήποτε "ξεχωριστός" (στην προκειμένη περίπτωση ευρωπαϊκού τύπου πολιτισμός) όταν υιοθετεί έναν καθαρά δυτικό τρόπο ζωής! Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους "pure laine joual", που από τη μια καταδιώκουν τους επιλεγμένους μετανάστες που περιφέρονται με την εθνική τους στολή και από την άλλη ανέχονται και - το χειρότερο - κατοχυρώνουν νομικά την " ιδιαιτερότητα" των κίναιδων που στις παρελάσεις "ομοφυλόφιλης υπηρηφάνειας" προκαλούν τον γέλωτα με τα καμώματα και την τραβεστί ενδυμασία! 
Το θέμα πάντως πάει αρκετά βαθύτερα και κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με το φαινόμενο της φυλετικής διάκρισης, που βέβαια απασχολεί όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. 
Μία διάκριση που επικεντρώνεται στις πολιτισμικές διαφορές, σε ανασφαλείς κυρίως λαούς και εμφανίζεται ως η μοναδική γραμμή άμυνας της κοινωνίας στην συνεχιζόμενη εισροή των ξένων προσπαθώντας έτσι να διατηρήσει την καθαρότητα της φυλής, την εθνική ταυτότητα, την κουλτούρα και το κοινό παρελθόν αναλλοίωτο από παρεμβολές. Κατά γενικό κανόνα φτάνει στο ανόητο, στο γελοίο, στο ακραίο!
Ο Καναδάς, λόγω της συνταγματικής δομής και του ασαφούς συστήματος, συχνά συμπεριφέρεται εντελώς παθητικά στις απαιτήσεις και τα καπρίτσια των ομόσπονδων συνεταίρων του.
Μεθαύριο το Κεμπέκ θα γιορτάσει τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή που από θρησκευτικό σύμβολο κατέστη καθαρά εθνικιστικό για να μαρτυρεί τις πραγματικές αυτονομιστικές προθέσεις των οραματιστών εμπνευστών.  
Και οι κοινοπολιτειακοί αποικιοκράτες, χωρίς σαφή και συγκεκριμένη πολιτική βούληση και γεμάτοι ενοχές από το αμαρτωλό και ένοχο παρελθόν, υποχωρούν και ενίοτε συνηγορούν με τους "αυτοκυρίαρχους" παρατείνοντας έτσι την αγωνία των ταλαίπωρων πολιτών για μία ενδεχόμενη διάλυση της - έστω και επιφανειακά - "καλύτερης" χώρας στον κόσμο...

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης

 

No comments: