Total Pageviews

Thursday, May 30, 2013

Εσείς τι λέτε;










Pas français, pas bonbon!


Δεκάδες νεοφερμένοι "τουρίστες" κατακλύζουν τελευταία τα γραφεία της Κοινότητας και του Εργατικού Συλλόγου με την ελπίδα πως κάποια διαθέσιμη κενή θέση εργασίας θα τους εξασφαλίσει την πολυπόθητη μόνιμη διαμονή.
Δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία με αποτέλεσμα οι "ανυπόμονοι" υποψήφιοι μετανάστες να πέφτουν θύματα "ειδικευμένων" δικηγορικών και άλλων γραφείων τα οποία - με το αζημίωτο - παρέχουν "μάταιες" ελπίδες. Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις επιδημίας...
Τεράστιο κύμα μεταναστών έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στη Ελλάδα, η οποία για ακόμη μια φορά διώχνει τα παιδιά της, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές ο αριθμός των ελλήνων που επέλεξαν τη μετανάστευση ως λύση σωτηρίας δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητος.
Από τους χιλιάδες επίδοξους μετανάστες - νέοι ως επί το πλείστον - οι περισσότεροι επιλέγουν την Αυστραλία και τον Καναδά χώρες που έχουν βγει σχεδόν αλώβητες από την παγκόσμια κρίση και σήμερα έχουν τις υγιέστερες οικονομίες του πλανήτη, ζητώντας ειδικευμένους εργαζόμενους καθώς και άτομα που να έχουν πρόσβαση σε ότι υπαγορεύει η νέα τεχνολογία. Ενδεικτικό της αυξημένης τάσης για μετανάστευση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι τα σχεδόν 80.000 βιογραφικά που έχουν υποβληθεί από έλληνες πολίτες σε εργοδότες του εξωτερικού.
Αντιπροσωπευτικά είναι και τα αποτελέσματα έρευνας βάσει της οποίας 9 στους 10 έλληνες δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν. Τα κίνητρα που ωθούν στη μετανάστευση, είναι αρχικά οι υψηλές απολαβές, οι καλύτερες προοπτικές απασχόλησης και η ευκαιρία για ανάπτυξη της σταδιοδρομίας.
Μεγάλο ποσοστό επιδιώκει να μεταναστεύσει στον Καναδά και την Αμερική που θεωρούνται "χώρες των ευκαιριών". Εδώ άλλωστε υπάρχουν εκατομμύρια μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι οικονομικά εύρωστοι.
Στο Κεμπέκ βέβαια υπάρχει μία άλλη πραγματικότητα την οποία δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούν. Γι αυτό, καλό θα είναι πριν επιλέξουν αυτόν τον προορισμό να γνωρίζουν πως η επαρχία μας έχει ανεξάρτητη μεταναστευτική πολιτική σύμφωνα με την οποία προτεραιότητα - εκτός από τους πρόσφυγες - έχουν οι υποψήφιοι γαλλόφωνων χωρών οι οποίοι και γίνονται δεκτοί με αποκλειστικό σχεδόν κριτήριο την (γαλλική) γλώσσα και όχι απαραίτητα τα προσόντα...
Συνεπώς, Pas français, pas bonbon!

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης


No comments: