Total Pageviews

Friday, April 5, 2013

Εσείς τι λέτε;


Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα!

Χρεοκοπία, φτώχεια, μιζέρια, διαφθορά, σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, χάος...
Αυτή είναι η απογραφή της αρνητικής ειδησεογραφίας σήμερα στα ελλαδικά (κυρίως) Media... Κι οι ανυποψίαστοι αναγνώστες μένουν με την εντύπωση ότι επέρχεται το τέλος του κόσμου! Κάτι τέτοιο πάντως δεν έχει ακόμη συμβεί αφού τέτοιες είναι οι "κινδυνολογικές" λέξεις που χρησιμοποιούνται καθημερινά, επί δεκαετίες τώρα....
Εφόσον λοιπόν η ζωή συνεχίζεται και δεν επέρχεται το διαλαλούμενο "τέλος", τότε γιατί κάποιοι "δημοσιογράφοι" εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το πολύ "κυρ' ελέησον" που το βαριέται κι ο παπάς! Κατά τη ταπεινή μου γνώμη για δύο λόγους: Πρώτον, διότι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε - όπως προφανώς πιστεύουν και οι ίδιοι - ότι αυτή τη φορά πάει, τέλειωσε,  έρχεται πραγματικά η "συντέλεια" και δεύτερον διότι νομίζουν ότι έτσι "πουλάει" το μέσο τους. Και τα δύο επιχειρήματα βέβαια είναι εσφαλμένα. Κατά συνέπεια, καλό είναι να σταματήσει αυτή η ομαδική παράκρουση που ως φαινόμενο στην ψυχιατρική θα χρειαζόταν εντατική ψυχοθεραπεία με "αντιφοβικά" φάρμακα!
Κατά έναν περίεργο τρόπο βέβαια η ζωή τραβάει τους δικούς της ρυθμούς. Η οικονομία κουτσά - στραβά κινείται, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αγοράζουν και να πουλάνε και οι καταναλωτές συνεχίζουν να ζουν μια (έστω επί πιστώσει) κανονική αγοραστική ζωή. Σίγουρα έχουμε οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα να λύσουμε εδώ, στην πατρίδα και αλλού, αλλά έτσι είναι τελικά η ζωή. Μόνο στα έξι μέτρα κάτω από τη γη υπάρχει απόλυτη ισορροπία, γαλήνη και έλλειψη προβλημάτων! Ο έλληνας πέρασε και από χειρότερα και επιβίωσε. Τίποτα δεν είναι τόσο καινούργιο που να σημαίνει πως τη φορά αυτή "την πατήσαμε" οριστικά και η συντέλεια είναι στην πόρτα μας... Αμέτρητες είναι οι αρνητικές λέξεις που "μασάμε" καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης. Η κινδυνολογία έχει πλέον υποκαταστήσει την αληθινή είδηση των γεγονότων. Υπάρχουν όμως και όρια στην ανοχή.Εφόσον λοιπόν τα "έγκυρα" αυτά μέσα δεν παρουσιάζουν εναλλακτικές προτάσεις για καλύτερη πορεία στο μέλλον, δεν έχουμε παρά να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας στην ατέλειωτη αρνητική κριτική των πάντων και ας εφαρμόσουμε το γνωστό μότο με τις τρείς μαϊμούδες:    
Μην βλέπεις, μην ακούς, μη μιλάς!

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: