Total Pageviews

Tuesday, February 28, 2012

Εσείς τι λέτε;


Πρωτοβουλία άξια επαίνου…

Η ελπιδοφόρα είδηση μας ήρθε από τις ΗΠΑ. Βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα προσφέρει το «Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης», το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα στην Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομογενειακού αυτού φιλανθρωπικού φορέα, σκοπός του είναι η ανακούφιση ευπαθών ομάδων στην πατρίδα, που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Όπως τονίζεται, το Ίδρυμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ομογενών που ενδιαφέρονται να ανταποκριθούν έμπρακτα στις παρούσες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στους τομείς της διατροφής και της υγείας.
Εκπρόσωποι του Ιδρύματος επισκέπτονται με δικά τους έξοδα την Ελλάδα όπου παραδίδουν συσκευασμένα είδη βασικής διατροφής σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ τα τρόφιμα ανταποκρίνονται στην κλασική μεσογειακή διατροφή.
Η συσκευασία και η διανομή γίνονται τοπικά από εθελοντές.
Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι οι αποδέκτες της ομογενειακής συμπαράστασης επιλέγονται μέσω επικοινωνίας του Ιδρύματος με άτομα και οργανώσεις στην Ελλάδα, που επιτελούν κοινωφελές έργο.
Το «Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης» είναι ανεξάρτητο και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Η όλη προσπάθεια βασίζεται σε εθελοντική εργασία, ούτως ώστε κάθε προσφορά να διατίθεται αποκλειστικά για το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος. Αξιέπαινη πράγματι η πρωτοβουλία της τρίτης και τέταρτης γενιάς νεοϋορκέζων ομογενών. Μια πρωτοβουλία που φαίνεται να βρίσκει μιμητές σε οργανωμένες παροικίες στα μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της μακρινής Αυστραλίας. Και εδώ αναρωτιέται κανείς. Τι κάνει η δική μας οργανωμένη παροικία των 75 - 80 τόσων χιλιάδων για την ανακούφιση των ευπαθών αδελφών μας στην Ελλάδα;  Γιατί οι οργανισμοί μας δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν έστω και μία τράπεζα τροφίμων για τον συγκεκριμένο σκοπό; Γιατί εθελοτυφλούν οι επιχορηγούμενες κοινωνικές μας υπηρεσίες στο κάλεσμα της πατρίδας που ζει μια από τις κρισιμότερες περιόδους στην ιστορία της; Γιατί οι εταιρίες τροφίμων και τροφοδοσίας δεν σκέφτηκαν να διαθέσουν κάποια κιβώτια τυποποιημένων τροφίμων που θα ταΐσουν μερικά πεινασμένα στόματα; Γιατί η Εκκλησία των τέκνων του «αγαπάτε αλλήλους» και της ελεημοσύνης δεν κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση;

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: