Total Pageviews

Tuesday, November 1, 2011

Εσείς τι λέτε;


Τιμή και Δόξα...

Στις 28 Οκτώβρη 1940, ξεσηκώθηκε ολόκληρο το ελληνικό έθνος για να υπερασπίσει την πατρίδα του για να πει εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ στο θρασύδειλο φασιστικό εισβολέα.
Ο στρατός μας βοηθούμενος από ολόκληρο τον ελληνικό λαό έγραψε τις ηρωικότερες σελίδες της ιστορίας των νεότερων χρόνων μετά το 1821. Και το πέτυχε μόνος του με ηγεσία ελληνική, με όπλα ελληνικά, με ψυχή ελληνική και με αίμα ελληνικό.
Ο ελληνικός λαός βρέθηκε ενωμένος και υπερασπίστηκε όχι μόνο τη δική του ακεραιότητα και την εθνική του ανεξαρτησία, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Δε δέχτηκε να γίνει δορυφόρος ξένης δύναμης, αλλά και δε δέχτηκε να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή του ελληνικού εδάφους.
Πώς και γιατί όμως ένα μικρό έθνος, μια μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα, χωρίς επαρκή και σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό και με ελάχιστο στρατό δε φοβήθηκε και τα βαλε με δυο πανίσχυρες υτοκρατορίες, τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία με εκατομμύρια στρατιώτες άριστα εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους με τα πιο σύγχρονα μέσα;
Την απάντηση στα εύλογα αυτά ερωτήματα τη δίνει η ίδια η Ιστορία μας. Τη δίνει ο κάθε Έλληνας. Τη δίνει ο ίδιος ο λαός μας, που είναι ολόιδιος από τα πανάρχαια χρόνια. Τη δίνει η ποιότητα της φυλής μας. Είναι αυτό που λέγεται ελληνική ψυχή. Κάτι το μυστηριώδες. Το άγνωστο. Κάτι που δεν αναλύεται, που αποτελεί τη βαθύτερη ουσία του ελληνικού μεγαλείου.
Το έπος του ʽ40 είναι ένας σταθμός, που άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στην πορεία ολόκληρης της ανθρωπότητας και ακτινοβολεί σε όλα τα μήκη και πλάτη.
Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί για μας σήμερα πηγή έμπνευσης, ομόνοιας, εθνικής ενότητας και αναβάπτισης στις πατροπαράδοτες ελληνικές μας ρίζες.
Η πατρίδα σήμερα περνάει δύσκολες στιγμές. Στην ιστορία μας περάσαμε και δυσκολότερες αν αναλογισθεί κανείς τις ιστορικές μας περιπέτειες. Πάντα όμως οι αστείρευτες δυνάμεις του απανταχού ελληνισμού υπερνίκησαν όλες τις δυσκολίες.
Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι και τώρα κάνοντας όλοι τις υπερβάσεις μας θα ξεπεράσουμε και τα σημερινά μας προβλήματα.

Τιμή και Δόξα στους αθάνατους νεκρούς ήρωες του 1940.
Τιμή και Δόξα στον αδούλωτο ελληνικό λαό.

Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

....

No comments: