Total Pageviews

Tuesday, August 23, 2011

Εσεις τι λετε;




Πως αλλάζουν οι καιροί...

Και ξαφνικά γίναμε όλοι «αγανακτισμένοι».
Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, εστεμμένοι… Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων για τα σκληρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Πατριωτικό Πανελλήνιο Μέτωπο» ανοίγουν -σαν μανιτάρια - παραρτήματα στην άλλη Ελλάδα των έξι εκατομμυρίων ομογενών.
Η πρώτη επίσημη ομογενειακή διαμαρτυρία έγινε τελευταία μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη. 35-40 υπολογίζονται οι «αγανακτισμένοι» που έδωσαν το παρών. Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ οι συγκεντρωθέντες καθ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους αγανακτισμένους αδελφούς που εξακολουθούν να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα κατά των «εξοντωτικών μέτρων λιτότητας» όπως αναφερόταν στο φυλλάδιο που διένεμαν στους περαστικούς.
Τα λιγοστά άτομα που έλαβαν μέρος στην ειρηνική αυτή εκδήλωση κρατούσαν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες καθώς και σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, πλακάτ με συνθήματα υποστήριξης στον ελληνικό λαό κατά των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου. Μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας παρέδωσαν στον Πρόξενο ψήφισμα που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό , στους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους ανεξάρτητους βουλευτές και προς τα ΜΜΕ.
Οι ομογενείς της Νέας Υόρκης, όπως βλέπουμε, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανωτών. Το ίδιο – πιστεύω- θα συνέβαινε και εδώ. Και η εξήγηση είναι απλή. Εμάς ο ρόλος μας είναι να βοηθούμε την Ελλάδα, να προβάλλουμε την θετική εικόνα της στο εξωτερικό και όχι να επιτείνουμε στη δυσφημιστική εκστρατεία που ενορχηστρώνουν ξένα κέντρα στην Αμερική και αλλού.
Το άρθρο του Τάκη Μίχα «Πού ήσουν αγανακτισμένε» που αναδημοσίευσαν τα «Ελληνοκαναδικά Νέα» στο προηγούμενο φύλλο τα λέει όλα.
Οι αγανακτισμένοι - στην πλειοψηφία τους - πληρώνουν σήμερα το βαρύ τίμημα της φοροδιαφυγής, της πρόωρης συνταξιοδότησης, της ολιγόωρης εργασίας, του ωχαδερφισμού και συχνά της ασέβειας προς τις αρχές, τα σύμβολα και τους νόμους…
Ασέβειας και περιφρόνησης ακόμη και προς εμάς τους «μπανάλ» μετανάστες…
Κάποτε μας ατένιζαν αφ' υψηλού. Μας σνόμπαραν…
Και τι δεν θάδιναν εάν μπορούσαν οι ίδιοι να μεταναστεύσουν σήμερα στον Καναδά!.
Αλήθεια, πως αλλάζουν οι καιροί…

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com


Καλό καλοκαίρι .

No comments: