Total Pageviews

Friday, April 29, 2011

Εσείς τι λέτε;

Τελευταίοι και …καταϊδρωμένοι!

Το Οντάριο έκλεψε και πάλι την παράσταση με την πρωτοφανή συμμετοχή υποψηφίων ελληνικής καταγωγής να διεκδικούν βουλευτικές έδρες στις Ομοσπονδιακές Εκλογές της 2ας Μάιου, 2011.
Κορυφαία υποψηφιότητα με το κόμμα των Συντηρητικών στην περιοχή Parry Sound-Muskoka του Οντάριο θεωρείται βέβαια εκείνη του Κυπριακής καταγωγής υποψηφίου Τόνι Κλέμεντ, ο οποίος υπηρέτησε τον Καναδά ως Υπουργός Υγείας, ενώ από το 2008 διετέλεσε Υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών.
Με το Κόμμα των Φιλελευθέρων στην περιοχή Hamilton Mountain υποψήφια είναι η Δρ Μαρία Μπουντρογιάννη, που έχει διατελέσει επαρχιακή υπουργός του Οντάριο.
Την έδρα τους διεκδικούν εκ νέου οι βουλευτές Γιάννης Κάννης και Δημήτρης Καρύγιαννης στις περιοχές Scarborough Centre και Scarborough-Agincourt του Οντάριο - αντίστοιχα - με μεγάλες πιθανότητες επανεκλογής.
Οι εν λόγω βουλευτές - ως γνωστόν - έχουν δώσει αγώνες για τα ελληνικά εθνικά ζητήματα όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση των Φιλελευθέρων όσο και από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Κώστας Μενεγάκης, πρόεδρος του ΣΑΕ Καναδά και πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, είναι υποψήφιος των Συντηρητικών στην περιοχή Richmond Hill του Οντάριο.
Ο Τρύφων Χαϊτάς κατεβαίνει με το εξωκοινοβουλευτικό Κόμμα των Πρασίνων στην περιοχή Oak Ridges-Markham του Οντάριο.
Ο Συντηρητικός Δαμιανός Κωνσταντινάκος, θέτει υποψηφιότητα στο κέντρο της Οτάβας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Υποψήφιος με το Συντηρητικό Κόμμα στην πόλη Χάλιφαξ της Νέας Σκοτίας είναι ο Γιώργος Νικολάου..
Με το Νεοδημοκρατικό Κόμμα υποψήφια στο Churchill της Μανιτόμπα είναι η Νίκη Αστον, η δεύτερη νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Καναδικό Κοινοβούλιο το 2008.
Άλλη υποψήφια του Νεοδημοκρατκού Κόμματος στην περιοχή Wellington-Halton Hills είναι η Αναστασία Ζαραβέλλα, η οποία υπηρετεί ως Επίτροπος της Τοπικής Ένωσης Φοιτητών.
Στην επαρχία μας, οι έλληνες υποψήφιοι μετριούνται και πάλι στα δάχτυλα…
Ο Κωνσταντίνος Κυριακίδης, δικηγόρος, διεκδικεί Συντηρητική έδρα στην περιοχή Ahuntsic του Μόντρεαλ, την οποία κατείχε επί σειρά ετών η Φιλελεύθερη Ελένη Μπακοπάνου, ενώ με το Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά υποψήφιοι είναι ο Παναγιώτης Μακρυσόπουλος στην Papineau και ο Πολύβιος Τσακανίκας στην Laval-Les Iles.
Δυστυχώς , με τις καθυστερημένες και άστοχες «κινητοποιήσεις» μας καταφέραμε – για άλλη μία φορά - να έρθουμε τελευταίοι και …καταϊδρωμένοι!


Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: