Total Pageviews

Wednesday, June 23, 2010

Εσεις τι λέτε;

«Η Ελλάδα αναπνέει»

Η νίκη της Ελλάδας έναντι της Νιγηρίας στο Μουντιάλ 2010 έχει πάρα πολλές επιπτώσεις.
Πρώτα απ όλα, τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία είχαν κατακεραυνώσει την Ελλάδα στο θέμα της ήττας της από την Κορέα, τώρα έβγαλαν καινούργιες επικεφαλίδες λέγοντας η «ηρωίδα Ελλάδα» η «Ελλάδα αναπνέει» η «Ελλάδα αντιστέκεται» κοκ.
Για τους έλληνες όμως που πετύχανε γκολ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα τόσο σημαντικό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία γιατί όσο και αν ορισμένοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν το ποδόσφαιρο δεν παύει να είναι ένα άθλημα. Και στην περίπτωση αυτή το πληγωμένο γόητρο της χώρας μας μετά τα αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα, ίσως να δεχτεί μία ευνοϊκή αύρα έστω και από κάτι που ίσως να μην έχει σχέση με οικονομικά.
Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ηθική συμπαράσταση. Το είπε άλλωστε πρόσφατα και η πρόξενός μας κυρία Μαρία Καρνούτσου,
Όμως αυτό είναι κάτι το οποίο όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε. Ναι, η ηθική συμπαράσταση από εμάς τους ομογενείς που στις συναλλαγές μας με τους ξένους πρέπει πάντοτε να εγκωμιάζουμε την Ελλάδα και τα προβλήματα τα οποία περνάει αυτή τη στιγμή να διαβεβαιώνουμε ότι θα λυθούν. Και θα λυθούν. Πρέπει όμως πρώτα εμείς οι ίδιοι να το πιστέψουμε.
Ύστερα, σε τέτοιες παγκόσμιες οργανώσεις, η Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει την ανωτερότητα της. Και οι έλληνες παίκτες έχουν μία μετάλλαξη που συμβαίνει όταν ο έλληνας φύγει από την πατρίδα του και μεγαλουργεί. Το βλέπουμε εδώ στον Καναδά, το βλέπουμε σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει ελληνική ομογένεια, το βλέπουμε στα σχολεία μας Σωκράτης και Δημοσθένης , το βλέπουμε παντού.
Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα αναπνέει ακόμα και το ίδιο συμβαίνει με το οικονομικό θέμα κόντρα στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τώρα που θέλουν την Ελλάδα να πτωχεύει. Όμως, η Ελλάδα θα αναπνέει για πάντα…

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: