Total Pageviews

Thursday, April 30, 2009

Εσείς τι λέτε;

Βίβα Βαβούρα!

Οι εκλογές του Εργατικού Συλλόγου, επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά τον «θετικό» ρόλο της «βαβούρας» στην παροικιακή δράση!
Παρ΄ ότι η στήλη δεν έχει την πρόθεση να «υμνήσει» τα όποια «πλεονεκτήματα» της εκάστοτε «βαβούρας», θα επιχειρήσει να αγγίξει απλά την «ευεργετική» της πλευρά...
Ξεκινώντας από τον Εργατικό Σύλλογο, που άλλωστε έδωσε και το έναυσμα για να γραφτεί το άρθρο, αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό συμμετοχής στις πρόσφατες εκλογές ξεπέρασε το 70%! Κάτι που είχαμε να δούμε εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά χάριν της ...«βαβούρας!»
Το 1985 (εάν δεν με απατά η μνήμη μου) οι εκλογές της ΕΚΜ είχαν την μεγαλύτερη συμμετοχή που καταγράφηκε ποτέ με τρεις περίπου χιλιάδες μέλη να «μαυρίζουν» κυρίως λόγω του ιστορικού …«πτύσματος!»
Η «βαβούρα» αναμφισβήτητα εδώ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο!
Την ίδια περίοδο, το ποτάμι (των στεναγμών) που χωρίζει το Μόντρεαλ από το Λαβάλ, χώρισε και τους ενορίτες σε «Μαρηκούς» και «Παπαδικούς».
Οι εκλογές της ΕΟΚΛ, «πλούσιες» σε «βαβούρα», έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχής!
(Ο Μαρής ακόμη δεν κατάφερε να το διασχίσει...)
Η «Νέα Τάξη Κοινοτικών Πραγμάτων» της μετα-Μαρηκής περιόδου, βρίσκει την «μητέρα» με εκατοντάδες νέα μέλη να ψηφίζουν. (πολλά ακόμη ψάχνουν να βρουν το Κοινοτικό Κέντρο!) Άλλο ένα «επίτευγμα» της κυρίαρχης «βαβούρας!»
Αλλά και στις περυσινές εκλογές της ΕΟΚΛ , 400 νέα μέλη ξαφνικά «ανακάλυψαν» την Κοινότητά τους!
Τα περισσότερα βέβαια έγιναν «λούηδες», όπως λέει και ο φίλος Νίκος Τεντόπουλος. Μήπως λόγω έλλειψης «βαβούρας;»
Ο Σύλλογος Ελλήνων Εστιατόρων έζησε στιγμές «δόξας» το ΄80 με χιλιάδες μέλη του να διαμαρτύρονται για το «χαράτσι» των «τυχερών». Η «βαβούρα» για άλλη μία φορά πέτυχε τον στόχο της. Το θέμα τελικά διευθετήθηκε και ο Σύλλογος... διαλύθηκε!
Γενικές Συνελεύσεις γέμιζαν κάποτε ασφυκτικά το Κοινοτικό Κέντρο
για θέματα διαχειριστικά, εκκλησιαστικά, αλλαγής κανονισμών, κ.α. Ακόμη και «κουμπουριές» έπεσαν! Βίβα «βαβούρα!».
Η «βαβούρα» ωφέλησε εξ άλλου και τα τοπικά σωματεία, οι λέσχες των οποίων κάποτε δεν χωρούσαν καρφίτσα. Το κογκρέσο, την εκκλησία, τα σχολεία, τα ενημερωτικά μέσα...
Οι καιροί όμως αλλάζουν. Σήμερα «ηρεμήσαμε» από την «καταστροφική βαβούρα». Και μαζί και από τον «συνωστισμό» στις εκδηλώσεις(!) την παρουσία των νέων, τα «αντίχριστα» προσκοπάκια, την αθρόα συμμετοχή στις εκλογές...
Εξαίρεση βέβαια αποτελεί ο Εργατικός Σύλλογος, ο οποίος απέδειξε πως συνεχίζει πιστά την «βαβουροπαράδοση!».

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

3 comments:

La Gigi said...

Καλησπέρα σας,
μου είπαν πως αυτό είναι το αρμόδιο μπλογκ στο οποίο πρέπει να απευθυνθώ για την υλοποίηση του αιτήματός μου.
Μια και η ανάρτηση είναι αγωνιστικού ενδιαφέροντος μπορώ να πω, πως δεν είμαι εντελώς εκτός θέματος. Οι μπλογκερ θαυμαστές του κύριου Αργύρη ζητούν την διαδυκτιακή αναπαραγωγή μιας εκ των σπανίων συνεντεύξεών του στο σταθμό τον οποίο δευθύνετε.

Ευχαριστώ πολύ,
Γεωργία Γκολφίνου-μελισσούλα

Michael Tellides said...

Αγαπητή κ. Γκολφίνου, (Μελισσούλα)
Οι εκπομπές μας καταχωρούνται στα ηχητικά αρχεία του σταθμού και βρίσκονται εκεί επι 30 ημέρες απο την ημερομηνία μετάδοσής τους.
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη εκπομπή με τον κ. Αργύρη μεταδόθηκε τον Μάρτιο και όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει πλέον στα αρχεία μας.
Λυπάμαι.
Εφ΄όσον τα συγκεκριμένα θέματα σας ενδιαφέρουν, θα φροντίσω για την μελλοντική διαδυκτιακή αναπαρωγωγή τους.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Μιχάλης Τελλίδης

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Μάικλ,
Να σας ζήσει η Ελλα και όλα τα μωρά. Εκείνος ο μίνι Μάικλ έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση! Ο τύπος είναι απόλαυση. Ασε η δική σου ζεμπεκιά. Ηταν όλα τα λεφτά. Αλλά δεν σε είχα και για τραγουδιστή. Το μικρόφωνο σου ταιριάζει.
Χρόνια πολλά στη Σούλα σου, την Κάθυ σου και τη Χριστίνα.
Να είναι πάντα καλόκαρδες μαννούλες κι εσύ να καμαρώνεις!