Total Pageviews

Wednesday, April 22, 2009

Εσείς τι λέτε;


Περιορισμένες επιλογές...

Πολλοί δώσαμε στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ όλη μας την αγάπη και την υποστήριξη για το δύσκολο έργο που είχε μπροστά του αλλά και διότι για πρώτη φορά αποκτήσαμε μαύρο πλανητάρχη.
Πιστέψαμε ότι το γεγονός αυτό θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα.
Δεν αργήσαμε όμως να διαπιστώσουμε πως ο Ομπάμα άρχισε ήδη να κάνει τα πρώτα μεγάλα λάθη,
Και το διαπιστώσαμε με την σθεναρή φιλοτουρκική πολιτική του, τουλάχιστον όσον αφορά την Ευρώπη, που κυριολεκτικά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους Ευρωπαίους «φίλους» των Αμερικανών όπως είναι οι Γάλλοι, οι Αυστριακοί, οι Γερμανοί κλπ.
«Μη μπαίνετε στα χωράφια μας» του είπε η Αυστρία. «Εμείς θα αποφασίσουμε ποιος θα μπει στην Ευρώπη και ποιος δεν θα μπει».
Κάτι ψέλλισε ο Ομπάμα από την Κωνσταντινούπολη, πως «η Ευρώπη είναι και δική μας υπόθεση», όμως, τι τα θέλετε τι τα γυρεύετε, η υπέροχη αυτή εικόνα του νέου Προέδρου άρχισε να χαλάει.
Και αυτό κυρίως λόγω της πάγιας τακτικής των ΗΠΑ που δεν θα αλλάξει όποιος και να αναλάβει τα ηνία της, αφού όταν υπάρχει από πίσω ένα ολόκληρο λόμπι που του υποδεικνύει τι θα κάνει και ποια θα είναι η πολιτική του, οι επιλογές είναι περιορισμένες...
Βέβαια, αυτό το ξέραμε. Δηλαδή όποιος και να αναλάβει τα ηνία θα είναι απλώς ένα ανδρείκελο.
Ο Ομπάμα λοιπόν, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μίλησε για «θαυματουργούς αγώνες» της Τουρκίας , για εντυπωσιακές «νίκες» (πετάξανε τους έλληνες στην θάλασσα!) προκαλώντας την αντίδραση και της Γαλλίας η οποία επανέλαβε ότι το θέμα έχει τελειώσει και η Τουρκία δεν είναι ευπρόσδεκτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τι πέτυχε λοιπόν ο Πρόεδρος Ομπάμα και η φιλοτουρκική του πολιτική; Μία ακόμη μεγαλύτερη άρνηση της Ευρώπης και προς το πρόσωπό του που άρχισε να χάνει την όμορφη αυτή εικόνα που είχε δημιουργήσει .
Αυτό τελικά που δεν έχει καταλάβει ο κύριος Ομπάμα είναι πως στην Ευρώπη επικρατεί διαφορετική νοοτροπία και διαφορετική σκέψη.
Καλά και Αγια λοιπόν τα όμορφα ενωτικά μηνύματα που αρχικά έφερε στο τραπέζι ο νέος πλανητάρχης, ίσως όμως οι Ευρωπαίοι τουλάχιστον να αρχίσουν να διαβλέπουν ότι τελικά ήταν όλα μία βιτρίνα...

Χριστός Ανέστη!
Μιχάλης Τελλίδης

No comments: