Total Pageviews

Thursday, March 19, 2009

Εσείς τι λέτε;


Η Άλλη Ελλάδα

Πλησιάζει η ημέρα κατά την οποία ο απανταχού ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της 25ης Μαρτίου 1821.
Και η οργανωμένη παροικία μας - όπως το συνηθίζει - θα δώσει το δυναμικό της παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμά την καθιερωμένη μεγαλοπρεπή παρέλαση.

Και ενώ σύσσωμοι οι ανά τον κόσμο ομογενείς ετοιμάζονται να τιμήσουν το μεγάλο ξεσηκωμό του Γένους, στην γενέτειρα ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν με διάφορα επιχειρήματα την κατάργηση των παρελάσεων κατά τις εθνικές επετείους!
Η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται βέβαια στο γενικότερο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας κατάργησης κάθε τι του εθνικού στην σημερινή Ελλάδα της συνεχούς «υποχώρησης».

Για τον κάθε συνειδητό έλληνα, η παρέλαση κατά τις εθνικές επετείους αποτελεί μία εκδήλωση εθνικής μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ένδοξους προγόνους μας αλλά και το κοινό παρελθόν μας. Και η κατάργησή της σημαίνει την αποκοπή με το παρελθόν και τις ρίζες μας.
Σημαίνει την κατάργηση ενός σημαντικού τμήματος μιας λαμπρής σελίδας της ιστορίας μας πού γιορτάζουμε και πανηγυρίζουμε τα μεγάλα έργα των ηρώων μας.

Η ανοχή της (εκάστοτε) ηγεσίας στις συστηματικές προκλήσεις εναντίον κάθε εθνικής εκδήλωσης και ιερού συμβόλου του έθνους μας δεν έχει όρια!
Οι σύγχρονοι έλληνες πολιτικοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, παρουσιάζονται τρομερά και αδικαιολόγητα ανεκτικοί στα αλλεπάλληλα πυρά της αμφισβήτησης όσον αφορά την ελληνικότητα της Κύπρου, της Μακεδονίας, του Μέγα Αλέξανδρου, των εδαφών και υδάτων μας...

Απαράδεκτη ακόμη η ανοχή και συνοχή του κράτους στις πεισματικές προσπάθειες παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας μέσα από τα σχολικά μας βιβλία!

Ευτυχώς όμως που υπάρχει η Άλλη - εκτός συνόρων - Ελλάδα των έξι τόσο εκατομμυρίων αποδήμων που ξέρει να αντιστέκεται, να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται για την εθνική μας υπόσταση.

Η Άλλη Ελλάδα που θυμάται το παρελθόν και κρατάει τη Ρωμιοσύνη μες στην καρδιά της.

Η Άλλη Ελλάδα που πρωτοστάτησε στον μακρύ και δύσκολο αγώνα της ανεξαρτησίας.

Η Άλλη Ελλάδα που τα παιδιά της με καμάρι και υπερηφάνεια θα παρελάσουν πάλι στην φιλόξενη λεωφόρο της Jean Talon, βροντοφωνώντας: ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ!

Εσείς τι λέτε;

Μιχάλης Τελλίδης
Μιχάλης Τελλίδης
el@tellides.com

No comments: