Total Pageviews

Saturday, October 11, 2008

Εσείς τι λέτε;

«Διαλέγετε και παίρνετε!»

Παρά το γεγονός ότι οι επερχόμενες Ομοσπονδιακές εκλογές είναι καθοριστικές και αποφασιστικής σημασίας, τις μεγαλύτερες εντυπώσεις - μέχρι στιγμής τουλάχιστον –έχουν κερδίσει οι σχεδόν ταυτόχρονες στις γειτονικές ΗΠΑ.
Ας όψεται βέβαια γι΄ αυτό το δαιμόνιο μάρκετινγκ!
Διότι, ενώ και οι δύο υποψήφιοι Αμερικανοί πρόεδροι κάθε άλλο παρά χαρισματικοί θεωρούνται, εν τούτοις το System Image και η εξαιρετική μαεστρία των κατασκευαστών ειδώλων έκαναν και πάλι το θαύμα τους!
Τον δεδομένο «πάτο» του «ωρυόμενου» Mc Cain ήρθε να «σώσει» - έστω και προσωρινά - η εν πολλαίς αμαρτίαις Αλασκανή Palin που, υπό την έντεχνη καθοδήγηση των Image Makers, «καταγοήτευσε» τους παραδοσιακά πουριτανούς Yankees...
Μέχρι και Barbie μοστράρισε!
Τον «άβολο» Obama, από την άλλη, «ανάστησαν» η αχαλίνωτη φιλοδοξία της Hillary , η έκδηλη αντιπάθεια προς τον Bush και οπωσδήποτε το «κραχ» στη Γουόλ Στρίτ.
Οι εκλογές πάντως παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.
Εδώ στον Καναδά, το σκηνικό είναι κάπως διαφορετικό.
Τα όντως «ανιαρά» θέματα και η έλλειψη φαντασίας στον πολιτικό λόγο θα απομακρύνουν - όπως φαίνεται - για άλλη μία φορά τους ψηφοφόρους από τις κάλπες.
Και το προφίλ ακόμη των αρχηγών προκαλεί ...υπνηλία!
Ο Συντηρητικός Harper, ο οποίος είναι περισσότερο δημοφιλής στο εξωτερικό, προηγείται στις δημοσκοπήσεις κυρίως λόγω της «εύνοιας» των media αλλά και του ευφυούς μάρκετινγκ!
Ο διανοούμενος Dion,παρά τις «πράσινο- φιλελεύθερες» ευαισθησίες του, εκτός του ότι «θάβεται» κυριολεκτικά από τα ΜΜΕ , θεωρείται επίσης σνομπ αλλά και πολύ... «λίγος!».
Ο Μπλοκίστας Duceppes , παρά τρίχα Σεφ του Παρτί Κεμπεκουά, του κάκου πασχίζει να σερβίρει στο Κεμπέκ τις ξεπερασμένες αυτονομιστικές του «ιδέες».
Ακόμη και ο ρόλος του ως επαρχιακού «αστυφύλακα» θεωρείται ...πασέ.
Ο Εντιπίστας Layton, «καταφύγιο» των διαμαρτυρόμενων ψήφων, δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα της προκοπής...
Και η πρόθεσή του να συνασπιστεί με το Bloc επιβεβαιώνει τον αντικειμενικό σκοπό , ο οποίος ...αγιάζει τα μέσα!
H «πράσινη» May τέλος, υποστηριζόμενη από τους οικολόγους, με μηδαμινές ελπίδες να εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο, το καλύτερο που ελπίζει είναι η... συνέχιση της κρατικής επιχορήγησης. Έστω...
Αυτά , εν ολίγοις, χωρίς έντονο φόβο και υπερβολικό πάθος...
Εσείς – βέβαια - διαλέγετε και παίρνετε!
Στις εκλογές του 2006 το ποσοστό των απεχόντων στον Καναδά έφθασε το 35%!
Είναι άραγε δύσκολο να αναρωτηθεί κανείς γιατί;
Προσωπικά πιστεύω πως ,παρά την επικρατούσα αδιαφορία, η αποχή από τις εκλογές δεν θα έκανε άλλο από το να αφήσει απόλυτα ανεξέλεγκτους τους πολιτικούς, στους δύσκολους μάλιστα καιρούς που διανύουμε...

Εσείς τι λέτε;
Μιχάλης Τελλίδης
tellides@cfmbradio.com

No comments: